728 x 90

Сняг бави третия тестов ден в Барселона

Сняг, който заваля през нощта забави началото на третия ден от тестовете на пистата „Каталуня” до Барселона, където отборите във Формула 1 се готвят за новия сезон. Трасето беше почистено сутринта, но температурите останаха ниски, а и снегът продължи да вали и дори се засили. Затова и началото на тестовия ден беше отложено до момента,

Сняг, който заваля през нощта забави началото на третия ден от тестовете на пистата „Каталуня” до Барселона, където отборите във Формула 1 се готвят за новия сезон.

Трасето беше почистено сутринта, но температурите останаха ниски, а и снегът продължи да вали и дори се засили. Затова и началото на тестовия ден беше отложено до момента, в който атмосферните условия ще позволят излитането на медицинския хеликоптер – това е официалната версия за отлагането на сутрешната сесия.

Според непотвърдена информация, в момента отборите се съвещават дали да не отменят днешния тестов ден и да удължат изпитанията към края на седмицата. За да се случи това обаче трябва единодушното съгласие на всички тимове, а според различни източници, то все още не е постигнато.

Тестовете трябва да приключат утре. В петък и събота пистата е ангажирана от Williams и Ferrari за шейкдаун и заснемане на клипове и реклами с новите им болиди, а последната тестова сесия преди новия сезон трябва да стартира във вторник.

Въпреки снега, днес би трябвало да очакваме болиди на пистата, въпреки че отборите няма да получат полезна информация от тези обиколки. Но пък кога друг път фотографите ще снимат автомобили от Формула 1 на фона на снежни преспи, почти като в рали „Швеция”?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт