728 x 90

Първите тестове не дадоха очакваните отговори

    Първата тестова сесия преди новия сезон във Формула 1 не донесе очакваните резултати на отборите, пилотите и феновете. Лошото време в Монтмело, дори снегът, навалял на пистата „Каталуня” в третия ден от изпитания ограничиха броя на обиколките, които бяха планирали тимовете, а заради ниските температури на трасето все още не сме видели истинската скорост на

    Първата тестова сесия преди новия сезон във Формула 1 не донесе очакваните резултати на отборите, пилотите и феновете. Лошото време в Монтмело, дори снегът, навалял на пистата „Каталуня” в третия ден от изпитания ограничиха броя на обиколките, които бяха планирали тимовете, а заради ниските температури на трасето все още не сме видели истинската скорост на новите автомобили за сезон 2018.

    4-кратният световен шампион Люис Хамилтън завърши първите тестове с най-добро време – 1.19,333 минути, като го постигна в последния ден от изпитанията – в четвъртък. Британецът остана много доволен от новия автомобил на Mercedes и обяви, че с него ще е фаворит за новия сезон, като W09 няма да страда от особеностите на своя предшественик, който също беше много бърз, но и много труден за настройване.

    Все пак, като отчетем ниските температури и ограничения брой обиколки, времето на Хамилтън е изключително добро. Тази обиколка е по-добра от постиженията на британеца в предсезонните тестове през 2017 година, когато Mercedes беше в ролята на догонващ на Ferrari. Освен това, с този тур Люис е много близо до най-бързата обиколка на Валтери Ботас от шестия ден на тестовете миналата година, когато тимът симулира квалификация – 1.19,301 мин.

    Още нещо, Хамилтън постигна най-добрата си обиколка със средно твърдите гуми на Pirelli, които са по-бавни от модела, с който избраха да карат във Ferrari – с меките сликове Себастиан Фетел стигна до 1.19,673 мин. Но е факт, че заради студеното време Хамилтън и Ботас се оплакаха, че средно твърдите гуми трудно загряват и достигат оптимална работна температура. А по-добрите времена идват и с новата и по-гладка настилка на трасето, което беше преасфалтирано – решение, което определено не допадна на Хамилтън.

    Вторият 4-дневен тест във Формула 1 преди началото на сезона, последните изпитания преди Гран при на Австралия в края на месеца, започват утре, отново на пистата „Каталуня” до Барселона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт