728 x 90

Haas F1: Колата ни не е копие на миналогодишното Ferrari

    Шефът на Haas F1 Гюнтер Щайнер отхвърли твърденията на част от съперниците на тима във Формула 1, че американците са изкопирали болида на Ferrari от миналата година и затова сега започнаха толкова силно сезон 2018. В Австралия Кевин Магнусен и Ромен Грожан вървяха 4-и и 5-и в първата половина на състезанието, но и двамата отпаднаха

    Шефът на Haas F1 Гюнтер Щайнер отхвърли твърденията на част от съперниците на тима във Формула 1, че американците са изкопирали болида на Ferrari от миналата година и затова сега започнаха толкова силно сезон 2018.

    В Австралия Кевин Магнусен и Ромен Грожан вървяха 4-и и 5-и в първата половина на състезанието, но и двамата отпаднаха заради лошо закрепени гуми при спиранията им в бокса.

    А в Мелбърн Фернандо Алонсо директно нарече пред медиите новата кола на Haas F1 „копие на Ferrari-то от миналата година”.

    Факт е, че Ferrari и Haas F1 имат споразумение за техническо партньорство и Скудерията доставя на американците двигатели, както и много други компоненти. Но Щайнер държи на това, че новата кола на Haas F1 е дело на тима и не е копие на друг автомобил.

    „Това са празни приказки – обясни италианецът. – Без факти и доказателства. Нашият автомобил може и да прилича на този на Ferrari от миналата година, но защо да копираме по-бавна кола, като идеята е за 2018 автомобилът ни да е по-бърз. Дайте ми една причина за това?

    „Нашият автомобил има една и съща колесна база с новата кола на Ferrari, тъй като използваме едно и също окачване, нямаше смисъл да правим промени в това отношение. А миналата година година колата на Ferrari беше с друга колесна база, така че няма как да сме направили копие на този болид.

    „Но който има проблем с нашата кола, може да подаде официален протест във ФИА.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт