728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Бергер видя Porsche във Формула 1 през 2021 година

  Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер прогнозира, че за сезон 2021 година можем да видим Porsche в световния шампионат, което ще е възраждане на състезателната програма на марката на най-високо ниво. Porsche се изтегли в края на 2017 от световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, а от 2019 ще

  Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер прогнозира, че за сезон 2021 година можем да видим Porsche в световния шампионат, което ще е възраждане на състезателната програма на марката на най-високо ниво.

  Porsche се изтегли в края на 2017 от световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, а от 2019 ще влезе във Формула Е – единственият световен шампионат с електрически болиди.

  Бергер обаче уточни пред Auto Bild, че в компанията все обмислят евентуално участие във Формула 1, но ще изчакат до месец май, когато трябва да бъдат публикувани новите технически правила, които ще влязат в сила за сезон 2021.

  Освен Porsche, Aston Martin също се интересува от влизане във Формула 1, когато правилата осигурят по-евтини двигатели, но британската компания планира да е само доставчик на мотори.

  Porsche записа сериозни успехи като доставчик на двигатели през 80-те години в хода на първата турбо ера във Формула 1, когато компанията беше партньор на McLaren.

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget