728 x 90

Бергер видя Porsche във Формула 1 през 2021 година

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер прогнозира, че за сезон 2021 година можем да видим Porsche в световния шампионат, което ще е възраждане на състезателната програма на марката на най-високо ниво. Porsche се изтегли в края на 2017 от световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, а от 2019 ще

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер прогнозира, че за сезон 2021 година можем да видим Porsche в световния шампионат, което ще е възраждане на състезателната програма на марката на най-високо ниво.

    Porsche се изтегли в края на 2017 от световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, а от 2019 ще влезе във Формула Е – единственият световен шампионат с електрически болиди.

    Бергер обаче уточни пред Auto Bild, че в компанията все обмислят евентуално участие във Формула 1, но ще изчакат до месец май, когато трябва да бъдат публикувани новите технически правила, които ще влязат в сила за сезон 2021.

    Освен Porsche, Aston Martin също се интересува от влизане във Формула 1, когато правилата осигурят по-евтини двигатели, но британската компания планира да е само доставчик на мотори.

    Porsche записа сериозни успехи като доставчик на двигатели през 80-те години в хода на първата турбо ера във Формула 1, когато компанията беше партньор на McLaren.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт