728 x 90

Маями може да влезе във Формула 1 още догодина

Маями може да влезе във Формула 1 още догодина

Според последните слухове във Формула 1 още през следващия сезон САЩ може да получи второ състезание, което трябва да се проведе по улиците на Маями. Темата беше повдигната от холандския сайт Ziggo Sport F1, който прогнозира, че новата надпревара в Маями ще заеме мястото на Гран при на Азербайджан за следващия сезон. Още в неделя

Според последните слухове във Формула 1 още през следващия сезон САЩ може да получи второ състезание, което трябва да се проведе по улиците на Маями.

Темата беше повдигната от холандския сайт Ziggo Sport F1, който прогнозира, че новата надпревара в Маями ще заеме мястото на Гран при на Азербайджан за следващия сезон. Още в неделя холандците прогнозираха в Twitter, че гледаме последното състезание от Формула 1 по улиците на Баку.

По-късно в неделя вестник The Miami New Times цитира източници от кметството на града, според които кметът ще преговаря с Формула 1 за влизането на града в календара, като разговорите трябва да започнат това лято. Идеята е състезанието да е през октомври 2019.

Ако информациите на холандците и вестника от Маями са верни, то за 2019 предстои ново пренареждане на календара, тъй като стартът в Азербайджан обикновено е в първата половина на годината – през изминалите две години беше през юни, а сега състезанието беше изтеглено за края на април.

Но за октомври догодина вече има планирани две състезания – едното е на „Сузука” в Япония – пистата е в календара на Формула 1 от над 30 години и се смята за една от основите, върху които се подрежда календарът. Другото състезание е в Остин, Тексас, като тук също е малко вероятно да има промяна в датите.

Формула 1 вече запази като търговски марки наименованията Формула 1 Гран при на Маями и Формула 1 Маями Гран при, като това стана през ноември.

Дали влизането на Маями ще се случи още за 2019 година знаят само в Liberty Media, но е факт, че американците искат два старта в Щатите, както е било в недалечното минало и е много вероятно това да се случи скоро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт