728 x 90

Honda Civic Type R за топ пилотите на Toro Rosso

Honda Civic Type R за топ пилотите на Toro Rosso

Пилотите Брендън Хартли и Пиер Гасли на отбора от Формула 1 Red Bull Toro Rosso Honda избраха Civic Type R за свой личен автомобил Honda Civic Type R. Спортният модел е произведен в британския завод на Хонда и идеално подхожда на звездите от Ф1, независимо дали става въпрос за улиците и магистралите, или пистите. Създаден

Пилотите Брендън Хартли и Пиер Гасли на отбора от Формула 1 Red Bull Toro Rosso Honda избраха Civic Type R за свой личен автомобил Honda Civic Type R. Спортният модел е произведен в британския завод на Хонда и идеално подхожда на звездите от Ф1, независимо дали става въпрос за улиците и магистралите, или пистите.

Създаден като състезателен автомобил за пътя, миналата година Type R се доказа се като най-бързия сериен модел с предно предаване с постижение от 7 мин. и 43,8 сек на Северната дъга на пистата Нюрбургринг. Това е първият пълен сезон във Формула 1 както за Гасли, така и за Хартли, след като през 2017 г. пилотите участваха съответно в пет и в четири кръга.

Пиер финишира четвърти в Гран При на Бахрейн миналия месец и тогава отбеляза отбеляза първите точки в надпреварата не само за себе си, но и за отбора Red Bull Toro Rosso. Гасли и Хартли имат и други общи неща – и двамата са шампиони, като първият от тях завоюва титлата в GP2 през 2016 г., а Брендън е двукратен световен шампион в World Endurance Championship.

Французинът Пиер Гасли, завършил втори в японското състезание Super Formula с отбора Mugen, получи автомобила си миналия месец: „Късметлия съм, че имам Type R за всекидневен автомобил. Радвам се, че ще изпробвам възможностите му на емблематичната Route Napoleon в южна Франция и може би на пистата ще успея да постигна дори и да ги надскоча“.

Придобиването на собствен Civic Type R връща Хартли в спомените му: "Вярва ли ви се, че първият ми автомобил в живота беше Honda Civic от 1996 г.?! Хубаво е да минеш на още по-високо ниво с Type R. Единственият недостатък е, че при двадесет и един кръга в Гран При и наистина натоварен график във Формула 1, няма да имам възможност да карам колата извън пистите толкова, колкото би ми се искало“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт