728 x 90

Грожан се опитал да избегне удар с Магнусен

Грожан се опитал да избегне удар с Магнусен

Пилотът на Haas Ромен Грожан беше наказан за масовата катастрофа в първата обиколка на Гран при на Испания вчера, в която освен него отпаднаха още Пиер Гасли с Tor Rosso и Нико Хюлкенберг с Renault. Грожан се завъртя, след като сви рязко вляво в третия завой, за да избегне колата на съотборника му Кевин Магнусен

Пилотът на Haas Ромен Грожан беше наказан за масовата катастрофа в първата обиколка на Гран при на Испания вчера, в която освен него отпаднаха още Пиер Гасли с Tor Rosso и Нико Хюлкенберг с Renault. Грожан се завъртя, след като сви рязко вляво в третия завой, за да избегне колата на съотборника му Кевин Магнусен и след това Гасли и Хюлкенберг не успяха да го заобиколят.

Заради инцидента Грожан е наказан с преместване с 3 места назад на старта на Гран при на Монако в края на месеца.

„Завъртях се защото се опитвах да избегна удар с Кевин, който беше точно пред мен, колата му загуби сцепление и отскочи вляво и аз се опитах да се отдалеча – обясни Грожан. – Извинявам се на всички, които пострадаха в този инцидент, извиних се и на тима, но от един момент нататък вече нищо не можех да направя.”

Грожан беше защитен от шефа на тима Гюнтер Щайнер, който обясни, че никой не е застрахован от подобна ситуация и според него става въпрос за състезателен инцидент, след който не би трябвало да има наказания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт