728 x 90

Старт №1000 във Формула 1 ще е в Китай

Старт №1000 във Формула 1 ще е в Китай

В началото на следващия сезон Формула 1 ще отбележи своето състезание №1000, като се пада това да е Гран при на Китай в Шанхай. От Liberty Media признаха, че са обсъждали възможността да разместят календара, че старт №1000 да се падне на „Силвърстоун”, където през 1950 година е било първото състезание от съвременната Формула 1,

В началото на следващия сезон Формула 1 ще отбележи своето състезание №1000, като се пада това да е Гран при на Китай в Шанхай. От Liberty Media признаха, че са обсъждали възможността да разместят календара, че старт №1000 да се падне на „Силвърстоун”, където през 1950 година е било първото състезание от съвременната Формула 1, но след това са се отказали.

Според търговския директор на Формула 1 Шон Братчес преместването на старта на „Силвърстоун” през април няма да е добро решение заради времето, така че старт №1000 ще си остане в Китай.

„Китай е отлично място за нашето юбилейно състезание – обясни Братчес. – Тази страна е част от бъдещето на нашия спорт, като в хода на сезона ще отбележим по различни начини този важен момент от развитието на Формула 1.”

„Силвърстоун” има договор за стартове от Формула 1 за тази и следващата година и ако не бъде подписан нов договор британската писта може да изпадне от календара.

За Гран при на Испания в Барселона пристигнаха организаторите на много от стартовете във Формула 1, като Братчес обясни, че всички те искат „договор без рискове”, но също така обясни, че такова нещо в бизнеса не съществува.

Догодина в календара на Формула 1 ще се появи още едно състезание – по улиците на Маями, като Братчес отхвърли спекулациите, че то ще замени състезанието в Баку.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт