728 x 90

Култард: Хамилтън ще кара във Формула 1 до края на 2020 година

Култард: Хамилтън ще кара във Формула 1 до края на 2020 година

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Дейвид Култард предположи, че световният шампион Люис Хамилтън може да се оттегли след сезон 2020. Британецът има 4 световни титли, сега е начело в класирането и новият му договор с Mercedes се бави по все още неясни причини, като от другите тимове предполагат, че основната причина

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Дейвид Култард предположи, че световният шампион Люис Хамилтън може да се оттегли след сезон 2020.

Британецът има 4 световни титли, сега е начело в класирането и новият му договор с Mercedes се бави по все още неясни причини, като от другите тимове предполагат, че основната причина за забавянето са споровете за пари между Хамилтън и шефът му Тото Волф.

„Според мен, мисълта да напусне Формула 1, не може да не е минавала през съзнанието на Люис – обясни шотландецът. – Мисля, че той ще кара до края на 2020 година, тъй като това ще е последният сезон, който ще се проведе по настоящите правила във Формула 1. След това смятам, че ще дойде времето Люис да издаде първия си музикален албум, по който знам, че той вече работи.”

Култард се оказа готов и с прогнозата кой може да замести Хамилтън в Mercedes, като естествено в ВВС Radio 2 се интересуваха основно от британските кандидатури.

„Мисля, че най-големи са шансовете на шампиона в сериите GP3 Джордж Ръсел, който е и резервен пилот на Mercedes – обясни Култард. – Той има и потенциал и талант да стигне до върха във Формула 1.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт