728 x 90

Сигурно е: Рикардо ще получи наказание на старта в Канада

    Победителят от Гран при на Монако Дениъл Рикардо със сигурност ще получи наказание за старта в Монако, обяви шефът на техническия департамент на Red Bull Ейдриън Нюи. Австралиецът спечели страхотна победа в Монте Карло, въпреки че получи повреда в мотор генератора MGU-K, за който в тима се надяваха, че може да бъде възстановен, но сега

    Победителят от Гран при на Монако Дениъл Рикардо със сигурност ще получи наказание за старта в Монако, обяви шефът на техническия департамент на Red Bull Ейдриън Нюи.

    Австралиецът спечели страхотна победа в Монте Карло, въпреки че получи повреда в мотор генератора MGU-K, за който в тима се надяваха, че може да бъде възстановен, но сега е станало ясно, че компонентът трябва да бъде сменен.

    „Няма никакво съмнение, че Дениъл ще получи наказание в Монреал, но още не знаем колко точно позиции на старта ще загуби той – призна Нюи вчера в Лондон. – Все още не знаем и дали батерията в хибридната му система е получила повреди или не. Точните отговори ще дойдат от нашия партньор Renault. Но със сигурност за смяната на мотор генератора MGU-K ще има наказание.”

    Първоначално в Renault смятаха, че няма да се наложи смяна на мотор генератора на Рикардо, но явно не е подлежал на възстановяване.

    Тази година всеки пилот разполага с по два MGU-K мотор генератори, които трябва да издържат цял сезон. Първият такъв компонент на Дениъл излезе в строя още в Бахрейн, в Монако отказа и вторият.

    Третият, който той ще получи за Канада, ще е извън разрешената бройка и ще му донесе 10 места назад на старта.

    Все още обаче не се знае дали австралиецът няма да получи още нови компоненти по системата за задвижване, които да му донесат още места назад на старта.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт