728 x 90

Нюи: Макс ще се справи с проблемите

Нюи: Макс ще се справи с проблемите

Холандският пилот на Red Bull Макс Верстапен е поставен под огромно напрежение, след като започна сезон 2018 във Формула 1 с поредица от грешки. За първите 6 старта той има само един подиум и две отпадания, както и няма нито един състезателен уикенд, в която да не е участвал или да не е предизвикал инцидент

Холандският пилот на Red Bull Макс Верстапен е поставен под огромно напрежение, след като започна сезон 2018 във Формула 1 с поредица от грешки. За първите 6 старта той има само един подиум и две отпадания, както и няма нито един състезателен уикенд, в която да не е участвал или да не е предизвикал инцидент на пистата.

В същото време съотборникът му Дениъл Рикардо спечели две победи, излезе на трето място в класирането на пилотите и вече е претендент за световната титла.

Макс е подложен на сериозни критики заради поредицата грешки, включително и от шефовете си Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко, но техническият бос на тима Ейдриън Нюи се опита да му вдъхне увереност.

„Всички ние сме хора. Макс може и да игнорира коментарите на хората около него и да не обръща внимание на мнението на другите, но след такива резултати всеки ще започне да се съмнява в себе си. Той обаче е достатъчно силен, за да се справи с всички проблеми – заяви Нюи. – Макс записа серия неуспешни състезания. Но той е много бърз и талантлив пилот, този период все ще свърши и той пак ще е в отлична форма. Част от работата на всеки пилот е да се учи от грешките си и Макс е достатъчно умен, за да направи това.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт