728 x 90

Лауда: Рикардо шантажира Red Bull

Лауда: Рикардо шантажира Red Bull

4-кратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес тества в понеделник на пистата „Ред Бул Ринг” болид от Формула 1 – Red Bull RB8 с двигател V8, но оцветен като кола на Toro Rosso. Сред зрителите на теста беше и неизпълнителният директор на Mercedes Ники Лауда, който по-късно влезе в интересен диалог със съветника на Red

4-кратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес тества в понеделник на пистата „Ред Бул Ринг” болид от Формула 1 – Red Bull RB8 с двигател V8, но оцветен като кола на Toro Rosso. Сред зрителите на теста беше и неизпълнителният директор на Mercedes Ники Лауда, който по-късно влезе в интересен диалог със съветника на Red Bull доктор Хелмут Марко.

След като програмата на Маркес на пистата приключи испанецът и доктор Марко участваха в пресконференция, на която се изяви и Лауда, като темата се оказа договорите на Люис Хамилтън с Mercedes, както и този на Дениъл Рикардо с Red Bull.

„Люис ще подпише нов договор с Mercedes. Сега обсъждаме детайли, а не финансовата част на контракта. Става въпрос за участието му в различни рекламни кампании. Но той ще остане при нас, това е решено”, заяви Лауда.

Доктор Марко заяви, че също се надява Хамилтън да подпише с Mercedes, тъй като Рикардо най-вероятно обсъжда възможността да премине при световните шампиони като един от вариантите за бъдещето му.

„Надявам се, че най-накрая ще подпишете този договор с Люис – заяви доктор Марко. – Рикардо вече каза, че докато Люис не подпише с Mercedes, той също нищо няма да подписва. Това е малко странно!”

Ники Лауда веднага отговори на това смело изявление на доктор Марко.

„Рикардо просто ви шантажира с Хамилтън – обясни трикратният световен шампион. – Тъй като Люис все още нищо не е подписал, затова може да го използва. Във всеки случай, Дениъл няма да получи това, за което се е договорил Люис. Ние не сме давали оферта на Рикардо.”

Най-вероятно тази размяна на реплики между двамата австрийци на практика слага край на надеждите на Рикардо да подпише с Mercedes, но това са само предположения.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт