728 x 90

Red Bull се отказа от Renault заради Honda

Red Bull се отказа от Renault заради Honda

Red Bull ще смени за следващия сезон във Формула 1 моторите на Renault с тези на Honda, официално обявиха от тима. Решението беше обявено днес сутринта и то слага край на 12-годишното партньорство на Red Bull с Renault, което донесе 57 победи и по 4 световни титли при пилотите и конструкторите от 2010 до 2013

Red Bull ще смени за следващия сезон във Формула 1 моторите на Renault с тези на Honda, официално обявиха от тима. Решението беше обявено днес сутринта и то слага край на 12-годишното партньорство на Red Bull с Renault, което донесе 57 победи и по 4 световни титли при пилотите и конструкторите от 2010 до 2013 включително.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър обяви, че решението е мотивирано от надеждите на тима, че отново ще може да се бори за световната титла.

„Имаме споразумение с Honda за много години напред и това е началото на нова и много вълнуваща фаза в развитието на Red Bull в битката за нови победи и естествено, в преследването на основната ни цел – световната титла във Формула 1 – обясни Хорнър. – Винаги сме взимали такива решения без емоции и сме имали само един критерий: дали това ще ни позволи да се състезаваме на по-високо ниво.

„Ние сме на мнение, че партньорството с Honda е правилната посока за развитието на тима.”

В Red Bull следят внимателно развитието на задвижващите системи на Honda, тъй като от началото на сезона те работят с втория тим на компанията – Toro Rosso. Това стана възможно след сложна сделка в края на миналата година, когато McLaren се отказа от Honda, за да работи с Renault, а Toro Rosso стана основен партньор на японците.

Toro Rosso също ще продължи да използва моторите на Honda, като така японците за първи път ще работят с два отбора от 2008 година насам, когато осигуряваха мотори на заводския си тим и на отбора на Агури Сузуки – Super Aguri.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт