728 x 90

Алонсо пак търси място в отбор от Топ 3

Алонсо пак търси място в отбор от Топ 3

Фернандо Алонсо обяви, че е готов да остане във Формула 1 и догодина, стига да си намери място в друг отбор, който ще му осигури по-добро представяне от McLaren. Така испанецът отново се опитва да влезе в битката за място в Mercedes, Ferrari или Red Bull, въпреки че е наясно, че шансовете му не са

Фернандо Алонсо обяви, че е готов да остане във Формула 1 и догодина, стига да си намери място в друг отбор, който ще му осигури по-добро представяне от McLaren. Така испанецът отново се опитва да влезе в битката за място в Mercedes, Ferrari или Red Bull, въпреки че е наясно, че шансовете му не са големи.

„Не знам защо едва ли не всички смятат, че аз или ще остана в McLaren догодина или ще напусна Формула 1 – обясни Алонсо пред вестник The Times. – Мисля, че има и други отбори. В момента има три отбора (Mercedes, Ferrari и Red Bull), които са в собствена група пред останалите и виждаме, че в тези три отбора има движение по отношение избора на пилоти. Там има пилоти, чиито договори приключват в края на сезона, така че ще видим какво ще стане.”

Двукратният световен шампион все пак не разсея напълно слуховете, че догодина може да продължи кариерата си с пълна програма в IndyCar, за да преследва т.нар. Тройна корона.

„Трябва да реша кое ще е най-добро за мен за в бъдеще – обясни испанецът. – Ще реша кое ще е по-интересно за мен – да преследвам Тройната корона догодина и да се опитам да спечеля титлата в друг шампионат или да остана във Формула 1. Но за да се състезавам във Формула 1, трябва да мога да се боря за победи и подиуми, а не просто да съм в колоната.”

Сезон 2018 започна обещаващо за McLaren със смяната на доставчика на двигатели, но развитието на новата кола се забави и явно не върви в правилната посока, защото Алонсо и Щофел Вандоорн останаха далеч от зоната на точките в Гран при на Франция през уикенда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт