728 x 90

Toyota може да предложи на Райконен тест на Yaris WRC

    Шефът на тима на Toyota в световния рали шампионат Томи Макинен призна, че е готов да предложи на сънародника си Кими Райконен тест с Yaris WRC. Макинен беше гост на Кими по време на Гран при на Монако и появата на финландеца на яхтата на Райконен породи слухове, че последният световен шампион на Скудерията планира

    Шефът на тима на Toyota в световния рали шампионат Томи Макинен призна, че е готов да предложи на сънародника си Кими Райконен тест с Yaris WRC. Макинен беше гост на Кими по време на Гран при на Монако и появата на финландеца на яхтата на Райконен породи слухове, че последният световен шампион на Скудерията планира да се върне към ралитата с Toyota. И двете страни отрекоха тази възможност.

    Бъдещето на Райконен във Формула 1 отново е несигурно, тъй като все повече стават индикациите, че в Маранело се готвят да го сменят с Шарл Льоклер, който прави впечатляващ сезон в Sauber.

    Според източници, близки до Макинен, завръщането на Кими в ралитата с Toyota е невъзможно, но Томи е готов да му предложи тест.

    „Той не е правил наскоро тестове, но защо не – обясни 4-кратният световен рали шампион пред списание Autosport. – Ако иска да покара колата ни, ще му позволя, няма спор за това.”

    Точно Макинен беше човекът, спомогнал за началото на рали кариерата на Кими, като той организира участията му в няколко финландски и италиански ралита преди Райконен да стартира в рали „Финландия 2009”, кръг от световния шампионат.

    След това Кими изкара два сезона в WRC, като най-доброто му класиране със Citroen C4 WRC дойде в рали „Турция 2010” – 5-о място на финала.

    В същото време от обкръжението на Кими изтече информация, че той е любопитен да тества новото поколение WRC автомобили. В същото време настоящият спортен директор на Toyota WRC е бившият навигатор на Кими Кай Линдстрьом, който пък обясни, че ако „Кими иска да направи едно рали, за нас ще е лесно да го организираме”, но допълни, че засега няма нищо уговорено.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт