728 x 90

Ferrari предлага на Кими място в Haas?

Ferrari предлага на Кими място в Haas?

Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен може да остане и догодина във Формула 1, но като пилот на Haas F1, тимът, който получава задвижващи системи от италианския отбор. Според швейцарския вестник Blick, в Маранело вече се обсъжда сериозно този вариант, като се очаква, че мястото на финландеца във Ferrari ще заеме звездата на Sauber

Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен може да остане и догодина във Формула 1, но като пилот на Haas F1, тимът, който получава задвижващи системи от италианския отбор.

Според швейцарския вестник Blick, в Маранело вече се обсъжда сериозно този вариант, като се очаква, че мястото на финландеца във Ferrari ще заеме звездата на Sauber Шарл Льоклер.

Но все още Серджо Маркионе не е измислил как да подсили Sauber след бъдещото напускане на Льоклер, а това трябва да стане с оглед на факта, че Alfa Romeo се върна в спорта точно като партньор на швейцарския тим.

Засега нито от Ferrari, нито от Haas F1 коментират възможността Райконен да смени отбора за догодина, но се предполага, че американският отбор ще получи много добри условия за доставка на мотори, трансмисия и т.н. от Маранело, ако се съгласи на такъв ход. Много е често ставало въпрос, че Haas на практика измести Sauber като втория тим на Ferrari във Формула 1.

А и Гюнтер Щайнер и Джийн Хаас определено имат нужда от поне един по-спокоен, по-уравновесен и по-бърз пилот от Ромен Грожан и Кевин Магнусен. Предполага се, че след поредицата грешки този сезон точно Грожан ще е този, който ще загуби мястото си в американския отбор в края на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт