728 x 90

Алонсо иска повече скорост в квалификациите

Алонсо иска повече скорост в квалификациите

Фернандо Алонсо е сред най-успешните пилоти в съвременната Формула 1 на „Хокенхайм”, където в неделя ще е Гран при на Германия, но този уикенд той и McLaren едва ли ще успеят да притеснят претендентите за победата. „Наясно сме, че трябва да подобрим представянето си в квалификациите, за да можем да сме по-напред на старта и

Фернандо Алонсо е сред най-успешните пилоти в съвременната Формула 1 на „Хокенхайм”, където в неделя ще е Гран при на Германия, но този уикенд той и McLaren едва ли ще успеят да притеснят претендентите за победата.

„Наясно сме, че трябва да подобрим представянето си в квалификациите, за да можем да сме по-напред на старта и да се възползваме максимално от доброто ни състезателно темпо – обясни двукратният световен шампион преди началото на състезателния уикенд. – Вече доказахме, че в състезанията можем да си пробиваме път напред и да печелим точки. Целта ни за Германия е същата.

„Последните две състезания преди лятната пауза във Формула 1 ще са на две доста различни писти – този уикенд на „Хокенхайм”, а другия на „Хунгароринг”, ще е интересно да видим докъде сме стигнали в развитието на колата.”

Новият спортен директор на McLaren Жил де Феран прогнозира, че с оглед на това, че миналата година нямаше състезание на „Хокенхайм”, петъчните свободни тренировки ще се окажат доста натоварени за всички тимове, които ще трябва да събират максимално количество информация за подготовката на колите си за събота и неделя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт