728 x 90

Фетел отново иска да провали купона на Mercedes

Фетел отново иска да провали купона на Mercedes

Гран при на Германия този уикенд е предпоследното състезание във Формула 1 преди лятната пауза. Пистата „Хокенхайм” се връща в календара, а последната победа там през 2016 спечели Люис Хамилтън. Себастиан Фетел все още няма успех на това трасе, а единствената му победа пред родна публика дойде през 2013 на „Нюрбургринг”, но сезонът, в който

Гран при на Германия този уикенд е предпоследното състезание във Формула 1 преди лятната пауза. Пистата „Хокенхайм” се връща в календара, а последната победа там през 2016 спечели Люис Хамилтън.

Себастиан Фетел все още няма успех на това трасе, а единствената му победа пред родна публика дойде през 2013 на „Нюрбургринг”, но сезонът, в който той спечели четвъртата си поредна световна титла вече беше помрачен от освиркванията, с които го посрещаше публиката на всяко едно състезание след Малайзия.

След победата на Фетел на „Силвърстоун” германецът поведе с 8 точки аванс пред Люис Хамилтън, който все пак успя да стигне до второто място в Англия, а сега Себ иска да влоши настроението на световните шампиони и в домашния старт на Mercedes. А в бокса на Ferrari се надяват да увеличат аванса си пред Mercedes, като разликата сега е 20 точки.

Хамилтън вече има 3 победи в Гран при на Германия и ако спечели в неделя, ще изравни постижението на Михаел Шумахер по този показател.

„За нас „Хокенхайм” е като втори дом, пистата е само на 90 минути път с кола от централата на Daimler в Щутгарт – обясни шефът на тима на Mercedes Тото Волф. – Очаква ни оспорвана битка, тъй като искаме да зарадваме всички наши приятели и фенове с победа у дома.”

Най-важното за Mercedes този уикенд ще е да не позволи на Ferrari да задава темпото в развитието на шампионата, а Фетел и италианците вече показаха, че имат предимство на пистата срещу шампионите. В последните три състезания Хамилтън и Mercedes изпуснаха важни точки – заради лош късмет и повреди и сега ще трябва да положат извънредни усилия, ако искат да спечелят и двете титли за пети пореден сезон.

В последните 10 състезания пилотите на Mercedes спечелиха пет квалификации, но това донесе само три победи, всичките на сметката на Хамилтън. В трите поредни старта, които предшестват Германия, тимът взе само 61 точки, а Ferrari събра 98.

За същия период пилотите на Red Bull също спечелиха повече точки – 65, като към това добавиха и най-много бързи обиколки – 5, въпреки че Дениъл Рикардо и Макс Верстапен постоянно се оплакват, че не им достига скорост на правите. Сега обаче, както и другата седмица на „Хунгароринг” те ще бъдат много по-близо до челото, в сравнение със „Силвърстоун”, което ще направи задачата на фаворитите още по-трудна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт