728 x 90

Рикардо стартира последен в неделя

    Квалификацията за Гран при на Германия е едва утре, но още от днес се знае кой ще стартира от последна позиция. Това ще е Дениъл Рикардо с Red Bull, който преди началото на свободните тренировки днес получи нов мотор-генератор MGU-K (за кинетична енергия), нова батерия за хибридната система и нов електронен контролен блок. Правилата за

    Квалификацията за Гран при на Германия е едва утре, но още от днес се знае кой ще стартира от последна позиция. Това ще е Дениъл Рикардо с Red Bull, който преди началото на свободните тренировки днес получи нов мотор-генератор MGU-K (за кинетична енергия), нова батерия за хибридната система и нов електронен контролен блок. Правилата за сезон 2018 във Формула 1 разрешават на пилотите по два такива компонента за цялата година, а за Рикардо това са третите такива агрегати.

    Всеки един от тях му носи по 5 места назад на стартовата решетка, а промяната на правилата в тази област постанови, че ако един пилот загуби 15 или повече места на стартовата решетка, то той трябва да стартира последен.

    Нови мотор-генератори K получила още пилотите на Ferrari, Haas и Sauber, но за тях това са втори компоненти, така че няма да има наказания. С нови батерии пък ще са двамата пилоти на Скудерията и Макс Верстапен с другата кола на Red Bull, но и тук става въпрос за втори компонент в рамките на сезона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт