728 x 90

Новият шеф на Ferrari може да задържи Райконен?

Новият шеф на Ferrari може да задържи Райконен?

От уикенда насам Ferrari, както и FCA, имат нови шефове, като заради сериозните здравословни проблеми на Серджо Маркионе смяната стана светкавично. Начело на Скудерията вече е Джон Елкан, наследник на фамилията Аниели, като веднага тръгнаха слухове, че той иска да държи под строг контрол всичко, което се случва в тима във Формула 1, ръководен от

От уикенда насам Ferrari, както и FCA, имат нови шефове, като заради сериозните здравословни проблеми на Серджо Маркионе смяната стана светкавично. Начело на Скудерията вече е Джон Елкан, наследник на фамилията Аниели, като веднага тръгнаха слухове, че той иска да държи под строг контрол всичко, което се случва в тима във Формула 1, ръководен от Маурицио Аривабене.

Същата политика изповядваше и Маркионе, като това дава противоречиви резултати в последните няколко сезона.

Но сега е много вероятно идеята на Маркионе за замяната на Кими Райконен със Шарл Льоклер да не се реализира и последният световен шампион на Ferrari във Формула 1 да остане и догодина в Маранело.

Самият Аривабене също иска да задържи Райконен и се предполага, че той ще подготви Елкан да решение в този дух.

„Убеден съм, че рано или късно Шарл Льоклер ще се окаже във Ferrari – коментира бившият пилот във Формула 1 Мартин Брандъл, който сега е тв анализатор. – Но според мен, твърдението на италианските медии, че това решение вече е взето и едва ли не договорът му е подписан, е преждевременно.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт