728 x 90

Канадски милиардер купи отбор от Формула 1 за сина си

Канадски милиардер купи отбор от Формула 1 за сина си

Канадският милиардер Лорънс Строл е купил отбора от Формула 1 Force India, обяви списание Auto Bild. Идеята е, че синът на Лорънс – Ланс, който сега кара за втори сезон в Williams ще може да напусне затъващия британски тим и да кара в по-силен отбор – все пак, в последните сезони Force India завърши на

Канадският милиардер Лорънс Строл е купил отбора от Формула 1 Force India, обяви списание Auto Bild. Идеята е, че синът на Лорънс – Ланс, който сега кара за втори сезон в Williams ще може да напусне затъващия британски тим и да кара в по-силен отбор – все пак, в последните сезони Force India завърши на 4-о място в класирането при конструкторите.

Сега обаче тимът изостава, тъй като е във финансова криза, причинена от липсата на спонсори и проблемите с правосъдието на основния акционер Вижай Малия, който се бори да не бъде екстрадиран от Великобритания, но явяването пред съда в Индия става все по-неизбежно.

Досега собственици в тима бяха Малия, Субрата Рой и Михиел Мол. Рой е вече в затвора в Индия, Малия загуби огромна част от бизнеса си, а другата я разпродаде, а Мол е акционер в тима от времето, когато той се казваше Spyker. Все още обаче не се знае дали Строл-старши е купил всички акции или само контролния пакет във Force India.

За купуването на Force India от страна на Строл се говори от доста време, особено след срива в представянето на Williams в началото на сезона.

Предполага се, че Серхио Перес ще остане във Force India, а Естебан Окон излиза на трансферния пазар, като сериозен интерес към него има от страна на Renault. В тима може да се отвори място, тъй като се очаква, че Карлос Сайнц ще скъса връзките си с Red Bull и ще смени Щофел Вандоорн в McLaren. Но това са само предположения, а сделката за Force India все още не е официално потвърдена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт