728 x 90

Mercedes: Съперниците ни ще са силни този уикенд

Mercedes: Съперниците ни ще са силни този уикенд

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф очаква, че съперниците на тима му ще са силни в Гран при на Унгария този уикенд. Бавната и технична „Хунгароринг” в последните години дава повече шансове на колите на Red Bull и Ferrari, отколкото на тези на Mercedes. „На „Хокенхайм” извадихме страхотен късмет и спечелихме

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф очаква, че съперниците на тима му ще са силни в Гран при на Унгария този уикенд. Бавната и технична „Хунгароринг” в последните години дава повече шансове на колите на Red Bull и Ferrari, отколкото на тези на Mercedes.

„На „Хокенхайм” извадихме страхотен късмет и спечелихме двойна победа, въпреки че нашите пилоти стартираха втори и 14-и – призна Волф. – Невероятно постижение, като се има предвид, че в Германия не разполагахме с най-бързия автовобил.

„В Унгария ни чака поредният рунд от оспорваната битка с Ferrari и Red Bull. Трасето край Будапеща изисква голямо аеродинамично притискане, така че нашите съперници ще са бързи и силни този уикенд. Но с оглед на това, че развитието на колите на трите големи отбора върви много динамично, предварителните очаквания може и да не се сбъднат. Гран при на Германия в неделя беше идеална илюстрация за това. Целта ни е една: максимален брой точки преди лятната пауза.”

Миналата година Mercedes и Люид Хамилтън бяха в ролята на догонващи на Ferrari и Себастиан Фетел, чиято шампионска кампания се срина след лятната пауза след поредица грешки и технически повреди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт