728 x 90

Първа редица за Mercedes в дъжда

    Дъждовната квалификация за Гран при на Унгария донесе първа редица на Mercedes, като Люис Хамилтън ще стартира пръв, а фаворитите от Ferrari останаха зад тях. В третата част на квалификацията вече заваля сериозно и пилотите караха с гуми за изцяло мокър асфалт, но в последните 3 минути дъждът спря и на трасето започна да се

    Дъждовната квалификация за Гран при на Унгария донесе първа редица на Mercedes, като Люис Хамилтън ще стартира пръв, а фаворитите от Ferrari останаха зад тях. В третата част на квалификацията вече заваля сериозно и пилотите караха с гуми за изцяло мокър асфалт, но в последните 3 минути дъждът спря и на трасето започна да се оформя траектория с по-малко вода на нея.

    Валтери Ботас завърши последната си обиколка предпоследен, а зад него финишира Хамилтън и това им отреди първите две места. Финландецът имаше аванс в първите два сектора, но в последния Люис го победи с над 0,4 секунди, което му гарантира първото място на старта с аванс от 0,260 секунди.

    В дъжда пилотите на Скудерията изостанаха, като Кими Райконен завърши трети пред Себастиан Фетел, макар и с аванс от едва 0,024 секунди.

    Мократа писта и преваляването даде шанс и на някои от пилотите, които обикновено вървят по-назад, да блеснат в квалификацията. Така Карлос Сайнц донесе петото място на старта на Renault, а до него на трета редица се нареди Пиер Гасли с Toro Rosso.

    Представянето на Red Bull на мокро се оказа провал – Макс Верстапен остана седми, на 2,374 секунди от Хамилтън, а Дениъл Рикардо дори не можа да се класира за третата част на квалификацията.

    В първите две части на сесията преваляванията бяха по-слаби и пилотите дори имаха възможност да карат със сликове на неособено мократа писта.

    Днес е Гран при на Унгария, 12-и кръг от сезона във Формула 1 и последно състезание преди лятната пауза в световния шампионат.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт