728 x 90

Фетел: Можем да сме много по-силни

Фетел: Можем да сме много по-силни

Ferrari има предимство пред Mercedes в битките на пистите този сезон във Формула 1, но в последните две състезания преди лятната пауза Люис Хамилтън записа две много важни победи, а Себастиан Фетел отново е в ролята на догонващ. Фетел отпадна пред родна публика на „Хокенхайм”, след като допусна грешка в дъжда, а тази неделя на

Ferrari има предимство пред Mercedes в битките на пистите този сезон във Формула 1, но в последните две състезания преди лятната пауза Люис Хамилтън записа две много важни победи, а Себастиан Фетел отново е в ролята на догонващ.

Фетел отпадна пред родна публика на „Хокенхайм”, след като допусна грешка в дъжда, а тази неделя на „Хунгароринг” той и Скудерията не успяха да се справят с Хамилтън и Mercedes, въпреки че отново имаха аванс по отношение на скоростта.

Вместо да събере 50 точки в последните две състезания, Фетел взе едва 18 за второто място в Унгария, а Хамилтън вече му води с 24, като до края на сезона остават 9 състезания.

„Този сезон показа, че нашата кола е по-ефективна – обясни Фетел. – Разполагаме с по-силен автомобил и все още има много потенциал, който тепърва ще се реализира. Затова и съм уверен, че можем още много да подобрим представянето си.

„Миналата година загубихме защото в последната част от сезона колата ни беше достатъчно бърза – допълни Фетел. – Сега съм много доволен, че сме бързи навсякъде и се представяме добре на всяка една писта. Разполагаме с голям потенциал, само трябва да го реализираме.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт