728 x 90

Кими: Искам да остана във Ferrari

    Договорът на последния шампион на Ferrari във Формула 1 Кими Райконен с Черните кончета изтича в края на този сезон. И както обикновено медиите спрягат много пилоти за мястото му, но също така е напълно реално финландецът да остане за още една година в Маранело. А и съотборникът му Себастиан Фетел иска да продължи сътрудничеството

    Договорът на последния шампион на Ferrari във Формула 1 Кими Райконен с Черните кончета изтича в края на този сезон. И както обикновено медиите спрягат много пилоти за мястото му, но също така е напълно реално финландецът да остане за още една година в Маранело. А и съотборникът му Себастиан Фетел иска да продължи сътрудничеството си с Райконен.

    „Естествено, предпочитам Себ да каже, че иска да продължим да работим заедно, вместо да ви обясни, че съм идиот – обясни пред финландските медии Райконен, който взе титлата през 2007 година. – Той понякога казва и това, но по-рядко. Вече сериозно, винаги сме имали добри отношения с Фетел. В тях няма политика или каквито и да са други глупости, съвсем нормално приятелство.

    „Разбира се, че искам да остана във Ferrari, но решенията ги взима тимът. Аз чакам решението на отбора, както и вие.

    „Себастиан е праволинеен човек и успехите не са го променили. Когато се ударихме на старта в Сингапур миналата година след това нямаше никакви конфликти или премълчани неща. Себастиан винаги може да признае, когато е сгрешил, като това важи и за мен. В такава атмосфера е много приятно да се работи, а това помага да сме по-силни.

    „Двамата с Фетел преследваме една цел – световна титла за Ferrari, мисля, че двамата отлично се допълваме.

    „Дали ще помагам на Себ в борбата за титлата? На определен етап от сезона интересите на тима стават най-важни и аз съм наясно с това. Все пак не карам за Ferrari от вчера.”

    На практика Ferrari започна да жертва Райконен в отделни състезания, за да помогне на Фетел доста преди средата на сезона, но засега тимът не постига резултатите, които иска, тъй като и при отборите и пилотите Скудерията и Фетел изостават от Mercedes и Люис Хамилтън.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт