728 x 90

Хакинен: Феновете не са ме забравили!

Хакинен: Феновете не са ме забравили!

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен беше една от звездите на дуатлона, организиран от пилота на Mercedes Валтери Ботас. 49-годишният Мика обаче участва само в състезанието с велосипеди със семейството си. „Когато Валтери ме покани да участвам, нямаше как да му откажа – коментира Мика, който е част от мениджмънта на Ботас. –

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен беше една от звездите на дуатлона, организиран от пилота на Mercedes Валтери Ботас. 49-годишният Мика обаче участва само в състезанието с велосипеди със семейството си.

„Когато Валтери ме покани да участвам, нямаше как да му откажа – коментира Мика, който е част от мениджмънта на Ботас. – По това време планирах да съм във Финландия, така че реших да стартирам в това състезание.

„Най-радостното за мен от това състезание е, че нито веднъж не паднах от колелото. Никога досега не се бях състезавал с маунтийнбайкове, за мен това е напълно ново изживяване, натрупах ценен опит. Сигурен, че щях да издържа и бягането до финала, но отпреди се бяхме договорили с Валтери да участвам само с велосипед.

„Колкото повече остарява човек, толкова са по-важни физическите упражнения. Нямам намерение да прекарвам много време на дивана, искам да съм максимално активен и да се занимавам с това, което ми е интересно.”

Ботас организира дуатлона съвсем близо до дома си в Паюлахти, а за състезанието пристигнаха няколко хиляди зрители, които горещо поддържаха всички участници.

„Явно феновете все още не са ме забравили – обясни на финала Хакинен. – По цялото трасе имаше публика, шапка му свалям на Валтери за организацията. Той има прекрасна кариера във Формула 1, той е пример за младите пилоти и съм сигурен, че ще спечели световната титла.”

Хакинен е изключително популярен в световен мащаб години, след като се оттегли от Формула 1 и освен, че работи за кариерата на Ботас, той е и посланик на някои от най-популярните марки в света – като финландските автомобилни гуми Nokian.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт