728 x 90

Вандоорн: Няма прогрес в представянето на McLaren

Вандоорн: Няма прогрес в представянето на McLaren

Щофел Вандоорн призна, че тимът му McLaren не е постигнал прогрес през сезон 2018 във Формула 1, а освен това пилотът обясни, че е трудно да се намери „по-слабо състезание” от домашната му Гран при на „Спа” вчера. Щофел завърши последен, 15-и пред родна публика, като липсата на скорост у неговата кола и в тази

Щофел Вандоорн призна, че тимът му McLaren не е постигнал прогрес през сезон 2018 във Формула 1, а освен това пилотът обясни, че е трудно да се намери „по-слабо състезание” от домашната му Гран при на „Спа” вчера.

Щофел завърши последен, 15-и пред родна публика, като липсата на скорост у неговата кола и в тази на Фернандо Алонсо, който отпадна на първия завой, беше налице от първата свободна тренировка в петък.

McLaren записа точки само в три от последните 8 състезания във Формула 1 и тимът изостава от Renault и Haas, които се борят за 4-ото място в класирането при конструкторите.

„Много е трудно да запишем по-лош уикенд – обясни Вандоорн, който от няколко месеца е насрочен за смяна заради по-слабата му форма този сезон. – Представянето ни е далеч от това да е добро. И няма сериозно обяснения за това. Реалността е, че нямаме прогрес от началото на годината, в сравнение с другите, изобщо не сме мръдналинапред.”

Неговият съотборник Фернандо Алонсо вече критикува McLaren, че болидът на тима MCL33 не е получавал сериозни подобрения от Испания насам.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт