728 x 90

Тото Волф: Люис и Розберг искаха да са №1 в тима

Тото Волф: Люис и Розберг искаха да са №1 в тима

Шефът на тима на Mercedes Тото Волф се върна към отношенията между звездите на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг, които за последно се състезаваха през сезон 2016, когато Нико взе световната титла и броени дни по-късно обяви, че напуска Формула 1. „Люис и Нико са алфа пилоти, и двамата искаха да спечелят световната титла,

Шефът на тима на Mercedes Тото Волф се върна към отношенията между звездите на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг, които за последно се състезаваха през сезон 2016, когато Нико взе световната титла и броени дни по-късно обяви, че напуска Формула 1.

„Люис и Нико са алфа пилоти, и двамата искаха да спечелят световната титла, никой от тях не беше готов да е №2 в тима – обясни Волф. – Отношенията им приличаха на вулкан, който в началото само пушеше, но след това стана реално действащ.

„Дребните спорове прераснаха в нещо по-сериозно, така че скоро това се превърна в проблем за отбора. Всички ние сме хора, а емоциите още повече усложняваха ситуацията, тъй като с времето започваш да се разбираш по-добре с единия пилот от другия, но това е нещо нормално.

„През 2014 година говорих с Ален Прост и той ми даде хубав съвет – допълва Волф. – Първо го питах какво се е объркало между него и Айртон Сена. Питах го как двама велики пилоти са стигнали до там, че отношенията им дотолкова са се влошили, че се удряха на пистата.

„Прост ми разказа, че главният проблем за него и Сена е бил непредсказуемостта на шефовете на тима, начело с Рон Денис. Те никога не са знаели плановете на висшето ръководство на McLaren. Не са знаели дали шефовете на планират да ги освободят, дали са още техни фаворити или не, дали няма да станат жертва на политическа игра или нещо подобно.

„Когато аз дойдох в Mercedes, целта ни беше да осигурим максимална прозрачност, да говорим и обсъждаме всичко. Понякога това е неприятна истина, така научаваш неща, които не искаш да чуеш. Но с времето ние се опознавахме все по-добре и започнахме да се доверяваме един на друг. В такава атмосфера неприятната истина е полезна за постигането на поставените цели.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт