728 x 90

Двамата пилоти на Haas остават за догодина

    Ромен Грожан и Кевин Магнусен остават и за догодина в тима на Джийн Хаас във Формула 1. Вчера шефът на тима Гюнтер Щайнер намекна, че решението за това кой ще кара за отбора ще е ясно съвсем скоро и днес преди началото на първата свободна тренировка за Гран при на Русия официално беше потвърдено, че

    Ромен Грожан и Кевин Магнусен остават и за догодина в тима на Джийн Хаас във Формула 1. Вчера шефът на тима Гюнтер Щайнер намекна, че решението за това кой ще кара за отбора ще е ясно съвсем скоро и днес преди началото на първата свободна тренировка за Гран при на Русия официално беше потвърдено, че двамата пилоти остават.

    „От самото начало имахме нужда от опитни пилоти, които да работят заедно с тима за развитието на колата ни и разполагаме с такива пилоти в лицето на Ромен и Кевин – обясни Щайнер. – От година на година се представяме все по-силно и беше логично да задържим и двамата.”

    Тази година Магнусен е водещият пилот на тима с 49 точки и 9-о място в класирането.

    Грожан беше поставен под сериозно напрежение този сезон, тъй като започна годината с поредица от грешки и едва в Австрия взе точки, а 4-ото му място там остава най-доброто класиране на тима за годината.

    Грожан кара за Haas F1 от дебютния сезон на отбора във Формула 1 през 2016, а Магнусен дойде за началото на 2017.

    След потвърждението от страна на Haas F1 за догодина, остават само три отбора, които все още не са обявили пилотите си за догодина: Force India, Toro Rosso и Williams.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт