728 x 90

Хамилтън и Ботас на първа редица в Япония

    Двамата пилоти на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще стартират от първа редица в утрешната Гран при на Япония на пистата „Сузука”, след като се справиха най-добре в квалификацията, която се оказа доста по-трудна заради дъжда. В хода на сесията на няколко пъти преваля, но за кратко и леко, а пилотите продължиха да карат

    Двамата пилоти на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще стартират от първа редица в утрешната Гран при на Япония на пистата „Сузука”, след като се справиха най-добре в квалификацията, която се оказа доста по-трудна заради дъжда. В хода на сесията на няколко пъти преваля, но за кратко и леко, а пилотите продължиха да карат със сликове. Но броени минути преди края заваля силно, което означаваше, че никой вече няма да може да подобри представянето си. Това беше отлична новина за Хамилтън и Ботас, които заемаха първо и второ място и ужасна за Ferrari – Кими Райконен завърши 4-и, а претендентът на Скудерията за световната титла Себастиан Фетел остана едва 9-и.

    Квалификацията в Япония се оказа изпълнена с грешки от страна на пилотите на Скудерията – няколко излизания и завъртания за Кими и Себ в битката срещу Mercedes, а чисто стратегически последните обиколки на двамата бяха провалени заради дъжда, но тимът закъсня да ги извади навреме на пистата. Преди това Ferrari беше единственият тим, който при едно от преваляванията прати пилотите си на пистата с гуми интермедия, само за да установи, че пистата е твърде суха за този тип гуми.

    Макс Верстапен се пребори за 3-ото място, като победи Райконен, но Red Bull загуби другия си пилот – Дениъл Рикардо отпадна заради повреда в двигателя във втората част на квалификацията. Така зрителите на Формула 1 за първи път имаха възможност да видят изключително ядосания Дениъл, който ругаеше под каската си на път за бокса.

    Квалификацията се оказа супер успешна за пилотите на Toro Rosso, като и двамата стигнаха до Топ 10, а най-напред от пилотите извън трите големи тима се класира Ромен Грожан с Haas, който се пребори за петото място.

    Заради катастрофи отпаднаха Нико Хюлкенберг с Renault и Маркус Ериксон със Sauber.

     

    Класиране в квалификацията за Гран при на Япония:

    1. Люис Хамилтън, Mercedes 1.27,760 мин

    2. Валтери Ботас, Mercedes   +0,299 сек

    3. Макс Верстапен, Red Bull  +1,297 сек

    4. Кими Райконен, Ferrari      +1,761 сек

    5. Ромен Грожан, Haas +2,001 сек

    6. Брендън Хартли, Toro Rosso      +2,263 сек

    7. Пиер Гасли, Toro Rosso    +2,333 сек

    8. Естебан Окон, Force India  +2,366 сек

    9. Себастиан Фетел, Ferrari   +4,432 сек

    10. Серхио Перес, Force India         +9,469 сек

    11. Шарл Льоклер, Sauber

    12. Кевин Магнусен, Haas

    13. Карлос Сайнц, Renault

    14. Ланс Строл, Williams

    15. Дениъл Рикардо, Red Bull

    16. Нико Хюлкенберг, Renault

    17. Сергей Сироткин, Williams

    18. Фернандо Алонсо, McLaren

    19. Щофел Вандоорн, McLaren

    20. Маркус Ериксон, Sauber

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт