728 x 90

Вилньов: Фетел e наясно, че е загубил битката за титлата

Вилньов: Фетел e наясно, че е загубил битката за титлата

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов коментира битката на Себастиан Фетел срещу Люис Хамилтън за титлата, като германецът вече изостава на 67 точки от шампиона, а на „Сузука” участва в състезателен инцидент с Макс Верстапен, който го лиши от шанс за място на подиума. „В атаката срещу Макс Фетел беше доста по-назад –

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов коментира битката на Себастиан Фетел срещу Люис Хамилтън за титлата, като германецът вече изостава на 67 точки от шампиона, а на „Сузука” участва в състезателен инцидент с Макс Верстапен, който го лиши от шанс за място на подиума.

„В атаката срещу Макс Фетел беше доста по-назад – коментира канадецът в ефира на Sky Italia. – Това предопредели и изхода на опита му за изпреварване. Макс не може просто да му каже: „Моля, изпревари ме”. Себ се опита да мине напред и действа чисто, но изпреварването му беше твърде рисковано.

„За този сезон Фетел може да напише книга със заглавие „Как се губи шампионската титла”. Ключовата разлика между него и Хамилтън този сезон е, че той първоначално мисли, а след това атакува.

„Себастиан вече е наясно, че тази година няма да спечели титлата. Напрежението върху него и екипа на Ferrari постепенно спада. В последното състезание той вече беше много по-спокоен.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт