728 x 90

Маса: Напрежението във Ferrari е огромно

    Фелипе Маса прекара по-голямата част от кариерата си във Формула 1 във Ferrari и бразилецът е наясно с напрежението, на което са подложени пилотите и целият италиански екип. Маса хвана края на ерата на Жан Тод в Маранело, помогна на Кими Райконен да спечели световната титла през 2007, а през 2008 двамата с финландеца осигуриха

    Фелипе Маса прекара по-голямата част от кариерата си във Формула 1 във Ferrari и бразилецът е наясно с напрежението, на което са подложени пилотите и целият италиански екип.

    Маса хвана края на ерата на Жан Тод в Маранело, помогна на Кими Райконен да спечели световната титла през 2007, а през 2008 двамата с финландеца осигуриха титлата при конструкторите на Черните кончета.

    Този сезон Ferrari започна много силно като Себастиан Фетел спечели първите две състезания, след това до средата на годината той и Скудерията водеха оспорвана битка с Люис Хамилтън и Mercedes, но след това настоящите световни шампиони взеха сериозен аванс.

    Фетел допусна много важни грешки на „Хокенхайм” и „Монца”, а това беше допълнено от стратегически грешки от страна на тима в последните състезания.

    „Ние спечелихме световната титла през 2007, но Ferrari има проблеми от 2008 насам, с които така и не успя да се справи и Скудерията все още няма титла при пилотите – обясни Маса. – Когато напуснах Ferrari в края на 2013 година атмосферата там беше същата като сега – много силно напрежение.

    „Всички във Ferrari са под постоянно и много силно напрежение, че тимът трябва да побеждава, а това по-често води до проблеми, отколкото до победи.”

    Маса дори обясни, че постоянният натиск, основно от страна на италианските медии, често е водил до пристъпи на масова паника в Маранело.

    „Скудерията изостава заради дребни грешки или неточности, няма някакъв сериозен или важен проблем – смята Маса, който тази година ще дебютира във Формула Е. – Но напрежението е убийствено и твърде често точно това е причината за един или друг провал.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт