728 x 90

Тото Волф: Битката за титлата не е приключила!

Тото Волф: Битката за титлата не е приключила!

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да си гарантира петата световна титла още тази неделя в Остин, но шефът на Mercedes Тото Волф е на мнение, че битката с Ferrari изобщо не е приключила. „Дори не можехме да се надяваме на резултатите, които постигнахме в Русия и Япония – обясни Волф. – Укрепихме

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да си гарантира петата световна титла още тази неделя в Остин, но шефът на Mercedes Тото Волф е на мнение, че битката с Ferrari изобщо не е приключила.

„Дори не можехме да се надяваме на резултатите, които постигнахме в Русия и Япония – обясни Волф. – Укрепихме лидерството си в класирането при пилотите и конструкторите и се представихме много силно. През лятото не разполагахме с най-бързия автомобил, но в последно време шампионатът се развива в наша полза. Но нека резултатите от последните състезания не ви заблуждават, битката е много по-оспорвана, отколкото изглежда отстрани.

„Ferrari разполагат със силен автомобил и ще атакуват до края на сезона в Абу Даби. Италианският тим беше много силен съперник в предишните 17 състезания и не виждам как това ще се промени в последните 4 старта за сезона. И ние, и те, ще се борим за всяка една точка, за всяка една по-предна позиция на пистата.

„В последните две състезания Mercedes взе две двойни победи, а Люис спечели шест от последните 7 състезания, той отново доказа, че е пилот от най-висока класа.

„През лятото Валтери Ботас имаше проблеми в някои състезания, но в последните седмици се представя много по-уверено. В Сочи и на „Сузука” той демонстрира, че може да работи за тима.

„Битката с Ferrari изобщо не е приключила, в Остин подходът ни ще е същият като във всички други състезания – искаме скорост и надеждност на трасето и ще преследваме победата.”

Двойна победа на Mercedes с Люис Хамилтън първи ще гарантира петата световна титла на британеца още тази седмица.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт