728 x 90

Рикардо се отказва от последните два старта?

Рикардо се отказва от последните два старта?

Няколко реплики на разочарования Дениъл Рикардо, който в Мексико записа осмото си отпадане в 19 състезания тази година породи спекулации, че австралиецът може да напусне предсрочно тима на Red Bull. Рикардо преминава в Renault за 2019 година, а в Мексико Сити записа второ поредно отпадане заради повреда в два старта, като загуби анс да се

Няколко реплики на разочарования Дениъл Рикардо, който в Мексико записа осмото си отпадане в 19 състезания тази година породи спекулации, че австралиецът може да напусне предсрочно тима на Red Bull.

Рикардо преминава в Renault за 2019 година, а в Мексико Сити записа второ поредно отпадане заради повреда в два старта, като загуби анс да се качи на подиума в състезанието, в което стартира от полпозишън, но изпусна първото място в началния етап на надпреварата.

„Разочарование не е точната дума за това, което изпитвам – обясни в Мексико Дениъл. – Правилната е безпомощност. Честно казано, не знам защо изобщо си правя труда да стартирам в неделя. Не съм фаталист, но тази кола е прокълната. Нямам търпение да я предам на Пиер Гасли, той може веднага да седне в нея. Дори не искам да карам в последните две състезания. Приключих с това.”

Под „това” се предполага, че Рикардо има предвид Red Bull, тъй като голяма част от проблемите със задвижващата система на колата му през годините се оказа, че се дължат точно на тима – заради агресивните настройки и използване на електронните карти, които управляват работата на мотора и хибридните системи.

Бившият пилот във Формула 1 Дейвид Култард, който остава свързан с Red Bull обаче прогнозира, че австралиецът е бил в плен на сериозното разочарование, но няма да се откаже от последните два старта.

„Дениъл знае, че последните две трасета тази година не са подходящи за колата на Red Bull и Мексико беше последният му шанс за победа – обясни шотландецът. – Съмнявам се, че няма да кара до края на годината. Но разбирам напълно разочарованието му.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт