728 x 90

Хамилтън е против още състезания във Формула 1

    Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не одобрява разрастването на календара в рамките на една година и допълни, че предпочита по-къс сезон. Тази година календарът на световния шампионат включва 21 състезания, така ще е и догодина, но за 2020 се очаква стартовете да са 23 – вече потвърдената Гран при на

    Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не одобрява разрастването на календара в рамките на една година и допълни, че предпочита по-къс сезон. Тази година календарът на световния шампионат включва 21 състезания, така ще е и догодина, но за 2020 се очаква стартовете да са 23 – вече потвърдената Гран при на Виетнам и може би състезание по улиците на Маями или пък Гран при на Холандия.

    „Вече имам чувството, че тази година състезанията са 25 – обясни в Сао Пауло Хамилтън, където този уикенд е Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от този сезон. – Лично моето мнение е, че това не е добро решение. Според мен, най-добре би било ако сезонът има 18 състезания.

    „Аз наистина обичам състезанията, но сега сезонът е дълъг. Това изисква много усилия от всички нас, прекарваме много време далеч от семействата си, а сезоните стават все по-дълги, като времето за почивка постоянно се скъсява.”

    Следващият сезон във Формула 1 ще приключи през декември – най-късният край на сезона от 1963 година, но състезанията в Германия, Великобритания, Италия и Испания все още нямат договори за 2020 година и след това.

    Хамилтън допълни, че „със сигурност” няма да е част от Формула 1, когато сезонът стане от 25 състезания.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт