728 x 90

Верстапен наказан с два дни общественополезен труд

    ФИА наказа с два дни общественополезен труд Макс Верстапен, който се опита да се сбие с колегата си Естебан Окон след финала на Гран при на Бразилия снощи. В хода на състезанието двамата се удариха и се завъртяха, като това лиши Верстапен от победата, тъй като по това време той беше начело на колоната. Холандецът

    ФИА наказа с два дни общественополезен труд Макс Верстапен, който се опита да се сбие с колегата си Естебан Окон след финала на Гран при на Бразилия снощи.

    В хода на състезанието двамата се удариха и се завъртяха, като това лиши Верстапен от победата, тъй като по това време той беше начело на колоната. Холандецът завърши втори и след финала обяви, че ще отиде да намери Окон, за да се разправя с него.

    Това стана в бокса на ФИА, където пилотите минават на кантар след състезанието, а Макс на няколко пъти блъсна Окон, който се отбраняваше и прие с усмивка атаката на Верстапен.

    Холандецът обясни, че Естебан е „идиот и страхливец”, а французинът допълни, че поведението на пилота на Red Bull е „непрофесионално”.

    Индицентът стана малко, след като Верстапен излезе начело, а Окон се опита да излезе от обиколката, с която беше затворен от водача. Французинът току-що беше сложил нови гуми и догони лесно Макс на стартфиналната права, след което го атакува на влизането в първите завои, но холандецът го затвори във втория и двамата се удариха. След инцидента стюардите наказаха Окон с 10 секунди престой в бокса.

    Във Формула 1 не е забранено пилотите, които са затворени с обиколка да се върнат в тура на лидера, но в случая Макс беше решил, че няма да допусне това.

    След спречкването между двамата след финала Верстапен и Окон дадоха обяснения за инцидента пред ФИА, след което Макс получи въпросните два дни общественополезен труд, като той трябва да бъде положен в рамките на следващите 6 месеца, като ФИА ще реши как и къде.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт