728 x 90

Холандия получава старт от Формула 1 заради Верстапен?

Холандия получава старт от Формула 1 заради Верстапен?

Холандия е сред фаворитите за място в календара на Формула 1 в близко бъдеще, тъй като собствениците на спорта искат да използват популярността на пилота на Red Bull Макс Верстапен. Младият холандец набира все повече фенове в цял свят, но в Холандия се радва на вниманието на стотици хиляди свои верни поддръжници, сериозна част от

Холандия е сред фаворитите за място в календара на Формула 1 в близко бъдеще, тъй като собствениците на спорта искат да използват популярността на пилота на Red Bull Макс Верстапен.

Младият холандец набира все повече фенове в цял свят, но в Холандия се радва на вниманието на стотици хиляди свои верни поддръжници, сериозна част от които го следват по цял свят, за да го подкрепят на всяко едно трасе.

„Имаме сериозен интерес към състезание в Холандия – потвърди търговският директор на Формула 1 Шон Брачес пред агенция Reuters. – Водим преговори за старт там, нещата вървят добре, умерен оптимист съм, че ще постигнем нещо, което да зарадва феновете на Верстапен там и да се възползваме от „Фактора Макс”.

Според медиите в Холандия, стартът там може да стане факт още през 2020 година.

21-годишният Макс е смятан за една от най-големите звезди в спорта и вече е най-успешният пилот на Холандия в историята на Формула 1.

Той е най-младият пилот, печелил състезание във Формула 1, вече има 5 победи с Red Bull, като две от тях дойдоха през този сезон.

Най-много от феновете на Макс се събират на състезанията в Белгия и Австрия, като победата му на „Ред Бул Ринг” беше приветствана от 20 000 негови сънародници.

През май Red Bull организира демонстрация на болида си от Формула 1 и други атракции на пистата „Зандвоорт” и това събитие събра над 110 000 зрители.

Естествено, Макс е поддръжник на идеята да кара пред родна публика във Формула 1, като единственото му изискване е бъдещото състезание да не е на улично трасе.

Класическата писта „Зандвоорт” е приела 30 старта във Формула 1 между 1952 и 1985 година, но има нужда от сериозна модернизация, за да се върне в календара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт