728 x 90

Дженсън Бътън става тв водещ

    Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън ще се завърне на тв екрана догодина, като британецът ще е част от екипа на Sky Sports – каналът, който излъчва шампионата във Великобритания. Тази година Бътън се появи веднъж в екипа на Sky Sports – на „Силвърстоун” за Гран при на Великобритания, освен това

    Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън ще се завърне на тв екрана догодина, като британецът ще е част от екипа на Sky Sports – каналът, който излъчва шампионата във Великобритания.

    Тази година Бътън се появи веднъж в екипа на Sky Sports – на „Силвърстоун” за Гран при на Великобритания, освен това кара в японския Super GT шампионат, където спечели титлата с Honda, но ангажиментът му за догодина е за всички 21 състезания.

    Бътън става поредният бивш пилот от Формула 1, който избира телевизията след края на активната си кариера като сега най-популярните звезди в тази роля са Дейвид Култард, Деймън Хил, Мартин Брандъл, Джони Хърбърт и Марк Уебър.

    Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда дълги години беше анализатор на германския тв канал RTL, дори и по времето, когато пое поста неизпълнителен директор на Mercedes, но в последните месеци се възстановява от операция по трансплантация на бял дроб и не се знае дали лекарите са му разрешили да гледа стартовете от световния шампионат.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт