728 x 90

Force India вече не е част от Формула 1

Force India вече не е част от Формула 1

За сезон 2019 във Формула 1 Force India Racing Point ще участва в световния шампионат само като Racing Point, а пилоти ще са Ланс Строл и Серхио Перес. Така, с отпадането на Force India от името на тима се заличава и последната следа от присъствието на скандалния индийски милиардер Вижай Малия във Формула 1. През

За сезон 2019 във Формула 1 Force India Racing Point ще участва в световния шампионат само като Racing Point, а пилоти ще са Ланс Строл и Серхио Перес.

Така, с отпадането на Force India от името на тима се заличава и последната следа от присъствието на скандалния индийски милиардер Вижай Малия във Формула 1.

През тази година тимът стигна до фалит след последното затягане на съдебните процеси срещу Малия и отборът беше купен от консорциум инвеститори, водени от бащата на Ланс Строл – Лорънс. Това стана за гран при на Белгия като там се появи и добавката в името Racing Point.

За догодина тимът ще е Racing Point F1, като ще е под шапката на Racing Point UK Ltd.

Началото на Force India беше поставено през 2008 година, когато Малия купи Spyker.

Вчера тимът най-после официално потвърди и това, което се знаеше от август – че Ланс Строл ще кара за тима, в който основен акционер е баща му.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт