728 x 90

Вилньов: Окон може да смени Ботас в хода на сезон 2019

Вилньов: Окон може да смени Ботас в хода на сезон 2019

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов прогнозира, че вторият пилот на Mercedes Валтери Ботас може и да не изкара до края на следващия сезон и да бъде сменен предсрочно от Естебан Окон. „Представянето на Валтери в Абу Даби на края на сезона беше много слабо – обясни канадецът пред Sky Italia. – От

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов прогнозира, че вторият пилот на Mercedes Валтери Ботас може и да не изкара до края на следващия сезон и да бъде сменен предсрочно от Естебан Окон.

„Представянето на Валтери в Абу Даби на края на сезона беше много слабо – обясни канадецът пред Sky Italia. – От бокса му казаха, че има проблеми с гумите и го повикаха за нови сликове, само за да подобрят настроението и да има някакво извинение за изоставането му.

„Според мен, Валтери е застрашен от това да загуби мястото си в тима в хода на сезона и в колата му да седне Окон. Този сезон Валтери е на същото ниво, на което беше и в Williams.”

Ботас завърши годината на пето място в крайното класиране с 247 точки, а съотборникът му Люис Хамилтън спечели петата си титла с 408 точки. Валтери не успя да вземе нито една победа през годината, а Люис записа 11, включително и една, която беше за Ботас, но я получи британецът след заповеди от бокса.

„Валтери няма темпото на Люис, не е на неговото ниво – допълни Вилньов. – Което в повечето случаи е достатъчно за втория пилот в отбора.

„Но догодина във Ferrari ще е различно, Шарл Льоклер не идва, за да помага на Фетел. Ще му е трудно да се адаптира, но пък ще работи с най-подходящия човек – Джок Клиър.”

Окон загуби титулярното си място във Force India и през 2019 ще е резервен пилот на Mercedes, като договорът на Ботас със световните шампиони е до края на 2019.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт