728 x 90

Проблеми за Гран при на Мексико?

Проблеми за Гран при на Мексико?

Завръщането на Мексико в календара на Формула 1 е една от най-интересните и хубави истории в последните години, а тази седмица състезанието в Мексико Сити спечели за четвърти пореден път наградата за най-добро състезание в световния шампионат. Признанието за надпреварата с неповторима атмосфера идва точно навреме, тъй като вестник Marca информира, че властите в Мексико

Завръщането на Мексико в календара на Формула 1 е една от най-интересните и хубави истории в последните години, а тази седмица състезанието в Мексико Сити спечели за четвърти пореден път наградата за най-добро състезание в световния шампионат.

Признанието за надпреварата с неповторима атмосфера идва точно навреме, тъй като вестник Marca информира, че властите в Мексико започват да губят ентусиазма си за състезанието заради растящите разходи по него.

Съмненията идват от новата шефка на Националната спортна комисия на Мексико (CONADE) Ана Габриела Гевара, която обяви, че планира да преразгледа разходите на Гран при на Мексико и участието на държавата в нея.

Посещаемостта на състезателен уикенд в Гран при на Мексико достига 300 000 души, а надпреварата се смята за една от най-добрите реклами на страната, тъй като Формула 1 се излъчва в над 200 държави. Неофициално от Liberty Media определиха като „сериозна загуба” евентуалното изваждане на Мексико от календара на Формула 1 в близко бъдеще.

Все още обаче няма конкретни мерки от страна на Мексико или на Liberty Media за преразглеждане на договора за състезанието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт