728 x 90

Михаел Шумахер може отново да ходи

    Михаел Шумахер може отново да ходи самостоятелно, макар и трудно да изминава повече от няколко метра наведнъж. Това съобщи вестник The Daily Mail, като британският ежедневник уточнява, че в случая става въпрос за нов етап във възстановяването на Михаел, който дълго време беше прикован на легло, а от няколко години е възможно асистентите му да

    Михаел Шумахер може отново да ходи самостоятелно, макар и трудно да изминава повече от няколко метра наведнъж. Това съобщи вестник The Daily Mail, като британският ежедневник уточнява, че в случая става въпрос за нов етап във възстановяването на Михаел, който дълго време беше прикован на легло, а от няколко години е възможно асистентите му да го придвижват с инвалидна количка. Освен това, според източниците на The Daily Mail, които остават анонимни, Михаел вече не е 24 часа на системи, които подсказва и възможност за прием на храна и течности.

    Наскоро президентът на ФИА Жан Тод обяви, че е гостувал на Михаел и двамата са гледали заедно състезанието от Формула 1 в Бразилия, но не пожела да даде повече подробности. Информация за свое съобщение оповести и германски свещеник, който обаче потвърди, че Михаел се вози в инвалидна количка, но пък разбира и осмисля това, което му говорят другите.

    Шумахер, който има 7 световни титли във Формула 1 и 91 победи, пострада тежко при падане на ски на 29 декември 2013 година, след което претърпя няколко тежки операции на главата, известно време беше в кома, но накрая лекарите разрешиха на съпругата му Корина да го прибере в дома им в Швейцария, за да продължи възстановяването му там.

    Корина държи строг контрол върху всяка информация за Михаел и така през 2016 година неговият адвокат заяви пред съд в Хамбург, че информациите, че Шуми може отново да ходи и да си вдига ръката, не са верни. Сега обаче може би има напредък.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт