728 x 90

Верстапен: С Mercedes щях лесно да стана шампион

    Ако има нещо, което никога не е липсвало на Макс Верстапен, то това е арогантността и холандският пилот на Red Bull е твърде решен да поддържа този имидж. И през изминалия сезон във Формула 1 Верстапен демонстрира силни състезания с поредица от грешки и откровени глупости, като някои от тях му струваха много скъпо –

    Ако има нещо, което никога не е липсвало на Макс Верстапен, то това е арогантността и холандският пилот на Red Bull е твърде решен да поддържа този имидж.

    И през изминалия сезон във Формула 1 Верстапен демонстрира силни състезания с поредица от грешки и откровени глупости, като някои от тях му струваха много скъпо – като катастрофата в Бразилия, която го лиши от победата, а за 2019 той ще трябва да поеме ролята на лидер на Red Bull след напускането на Дениъл Рикардо.

    Сега Макс сподели увереността си, че с колата на Люис Хамилтън е щял лесно да спечели титлата през 2018.

    „Люис Хамилтън е по-добър от 90% от пилотите, но останалите 10% могат да спечелят световната титла – обясни Верстапен пред холандското списание Formule 1. – Ценя високо Люис, но според мен, четирите му титли с Mercedes се дължат основно на предимството в скоростта, което му даваше колата.

    „Мисля, че аз, Себастиан Фетер, Фернандо Алонсо и Дениъл Рикардо, също щяхме да станем световни шампиони с кола на Mercedes, при това без проблеми.

    „Като гледам кадрите от онборд камерите на колите на Mercedes имам чувството, че Хамилтън и Валтери Ботас не навсякъде карат на пълна газ.

    „Що се отнася до това дали искам за карам за Mercedes или Ferrari, отговорът ми, че това не зависи от мен. А и според мен, нито Хамилтън, нито Фетел ме искат за съотборник.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт