728 x 90

В Renault не съжаляват за раздялата с Red Bull

    Броени дни преди края на 2018 година управляващият директор на Renault F1 Сирил Абитбул заяви, че работата с най-успешния и капризен клиент на компанията във Формула 1 – Red Bull, няма да му липсва. Между 2010 и 2013 Red Bull и Себастиан Фетел спечелиха по четири поредни световни титли за конструктори и пилоти във Формула

    Броени дни преди края на 2018 година управляващият директор на Renault F1 Сирил Абитбул заяви, че работата с най-успешния и капризен клиент на компанията във Формула 1 – Red Bull, няма да му липсва.

    Между 2010 и 2013 Red Bull и Себастиан Фетел спечелиха по четири поредни световни титли за конструктори и пилоти във Формула 1, но от началото на турбо ерата в шампионата Renault бяха подложени на постоянни критики от страна на Red Bull – както от пилотите на тима, така и от мениджмънта.

    В крайна сметка, след един неуспешен опит да си намерят друг доставчик на мотори, в Red Bull решиха, че от 2019 ще работят с Honda и в края на 2018 дойде раздялата с Renault.

    „Една от причините да не съжаляваме за раздялата с Red Bull е, че от тима контролираха напълно комуникацията с медиите и ние трябваше да реагираме – обясни Абитбул. – И винаги изоставахме и трябваше да се обясняваме за неща, които често не бяха верни.

    „Искам да сме наясно: по отношение на развитието на двигателите все още не сме там, където трябва да бъдем, но положението не е толкова лошо, колкото изглеждаше от обясненията на Red Bull. И догодина ще е много по-добре.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт