728 x 90

Матиа Биното ще е новият шеф на Ferrari във Формула 1

    След месеци спекулации Ferrari реши да смени шефа на тима си във Формула 1 Маурицио Аривабене с техническия директор Матиа Биното. Още в хода на сезон 2018 се появи информация, че между двамата има сериозно противопоставяне относно развитието на отбора и решенията, които трябва да се взимат на най-високо ниво, но всички тези предположения бяха

    След месеци спекулации Ferrari реши да смени шефа на тима си във Формула 1 Маурицио Аривабене с техническия директор Матиа Биното. Още в хода на сезон 2018 се появи информация, че между двамата има сериозно противопоставяне относно развитието на отбора и решенията, които трябва да се взимат на най-високо ниво, но всички тези предположения бяха отхвърлени.

    Преди Коледа Арибавене нарече „фалшиви новини” твърденията, че Биното ще заеме мястото му, както и очакванията, че швейцарецът може да напусне, ако не бъде повишен.

    Според вестник La Gazzetta dello Sport смяната ще бъде обявена официално днес, а решението било взето лично от новия президент на Ferrari Джон Елкан, който наследи на поста покойния Серджо Маркионе.

    Аривабене беше начело на тима 4 сезона, но така и не успя да изведе отбора и Себастиан Фетел до световната титла, като през 2018 грешките на Скудерията и на германеца им струваха много скъпо в битката с Mercedes, въпреки че италианците разполагаха с по-добрата кола.

    Биното работи във Ferrari от 1995 година, а през 2016 зае поста на Джеймс Алисън, който беше освободен заради слабото начало на сезона.

    Представянето на новата кола на Ferrari е насрочено за 15 февруари, три дни преди началото на първите тестове преди новия сезон, които ще са на пистата „Каталуня” до Барселона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт