728 x 90

Формула 1 може да се върне на "Зандвоорт"

Формула 1 може да се върне на "Зандвоорт"

Холандия е следващият най-вероятен участник в календара на Формула 1 за 2020 година, като от Liberty Media искат да се възползват от ефекта „Верстапен” и световният шампионат да получи още едно състезание при пълни трибуни. А сега реализацията на тази идея се доближи още малко до реализацията си, тъй като кметът на Зандвоорт, където се

Холандия е следващият най-вероятен участник в календара на Формула 1 за 2020 година, като от Liberty Media искат да се възползват от ефекта „Верстапен” и световният шампионат да получи още едно състезание при пълни трибуни.

А сега реализацията на тази идея се доближи още малко до реализацията си, тъй като кметът на Зандвоорт, където се намира едноименната писта Ник Майер обяви, че общината има интерес от това да върне Формула 1 на класическото трасе.

„Формула 1 може да разчита на огромна подкрепа в Холандия, ние вече демонстрирахме това – обяви Майер. – Сега трябва да видим дали собствениците на пистата ще могат да се подготвят за организирането на старт от Формула 1, както и дали ще съберат нужния бюджет за това”.

Според непотвърдена информация организирането на едно състезание от Формула 1 на действаща писта, каквато е тази в Зандвоорт, струва между 30 и 40 милиона евро. В Холандия вече се застраховаха, че ако на „Зандвоорт” не се справят с организацията, бъдещият старт от Формула 1 може да се проведе на пистата в Ассен, където основно се провеждат мотоциклетни състезания, при това от най-висок ранг.

Според местната преса обаче, не всички общини около „Зандвоорт” са съгласни Формула 1 да се върне там, като основните противници са Блуминдал и Хемстед, които са в непосредствена близост до трасето и притесненията им са свързани с проблемите с трафика в дните на състезанието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт