728 x 90

Розберг: Фетел да внимава, Льоклер е много силен!

    Световният шампион за 2016 във Формула 1 Нико Розберг гради успешна кариера на тв анализатор и сега предупреди Себастиан Фетел, че може да очаква неприятни изненади от новия си съотборник във Ferrari Шарл Льоклер. „Фетел ще трябва да внимава, тъй като Льоклер е много силен и Себ няма да има комфорта, с който беше свикнал

    Световният шампион за 2016 във Формула 1 Нико Розберг гради успешна кариера на тв анализатор и сега предупреди Себастиан Фетел, че може да очаква неприятни изненади от новия си съотборник във Ferrari Шарл Льоклер.

    „Фетел ще трябва да внимава, тъй като Льоклер е много силен и Себ няма да има комфорта, с който беше свикнал по времето на Кими Райконен – обясни Розберг пред италианското списание Autosprint. – Сега ще е по-различно, Себ ще трябва да е перфектен, ако иска да печели.”

    През миналата година Фетел и Ferrari останаха далеч от перфектното представяне и с поредица грешки улесниха атаката на Люис Хамилтън и Mercedes към петата световна титла на британеца.

    Скудерията започна много силно сезона и първата половина Фетел беше начело, като се възползва отлично от по-силния автомобил на италианците. След това обаче тимът сбърка посоката на развитие на колата, а на върха на отбора се появи силно противопоставяне между вече бившия шеф Маурицио Аривабене и техническия директор Матиа Биното, който тази седмица получи поста на Маурицио.

    Ветеранът Кими Райконен, който е и последният световен шампион на Скудерията беше освободен миналата година, като италианците го направиха по възможно най-непохватния начин, уведомявайки финландеца, че няма да имат нужда от него часове, след като той спечели квалификацията на „Монца”. Райконен и Льоклер размениха местата си, а наемането на Шарл е било план на покойния президент на Ferrari Серджо Маркионе, който искал доста по-рано да освободи Райконен.

    Розберг коментира и изпълнената с грешки кампания на Фетел през миналата година във Формула 1.

    „Не знам какво точно стана с него, но това е спорт, в един момент изглежда, че всичко се развива в правилната посока, а след това е нужна само една грешка, за да те дръпне назад, да загубиш увереност и всичко да се обърка – обясни Нико. – Същото се случи с мен през 2015, когато се борех с Хамилтън за титлата.

    „Затова за следващия сезон трябваше да променя подхода си, реших, че трябва аз да водя играта. Люис винаги иска да налага своите правила, но аз успях да наложа контрол над битката, така че да не му позволя да намери мотивация. И спечелих.

    „Има и още нещо – Фетел е по-добър от Хамилтън, когато става въпрос за отдаденост в работата, той работи много близо с инженерите, това е отдаденост, която Хамилтън не притежава.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт