728 x 90

FCA може да купи Sauber

FCA може да купи Sauber

За сезон 2019 във Формула 1 Sauber ще се състезава под името Alfa Romeo Racing, като така макар и само като маркетингов трик, италианската компания официално се завръща в световния шампионат. По същия начин миналата година италианците се върнаха и като „доставчик на двигатели” – платиха, за да бъдат ребрандирани моторите Ferrari, които използва тимът

За сезон 2019 във Формула 1 Sauber ще се състезава под името Alfa Romeo Racing, като така макар и само като маркетингов трик, италианската компания официално се завръща в световния шампионат. По същия начин миналата година италианците се върнаха и като „доставчик на двигатели” – платиха, за да бъдат ребрандирани моторите Ferrari, които използва тимът от Хинвил.

Но не е изключено ситуацията в Sauber да продължи да се развива и FIAT Chrysler Automobiles да купи отбора, основан от Петер Заубер.

Сега собственик на тима е инвестиционният холдинг Islero Investments, който е собственост на шведския милиардер Фин Раусинг, който е съсобственик на концерна Tetra Laval. Точно Islero изкупи акциите на Петер Заубер, Мониша Калтенборн и другите акционери в тима.

Според списание Auto Bild, собствениците на Sauber са предложили на шефа на FIAT Джон Елкан да купи тима във Формула 1, но решението на FCA трябва да е ясно до лятото.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт