728 x 90

Ривола: Льоклер няма да е №2 във Ferrari

Ривола: Льоклер няма да е №2 във Ferrari

Бившият шеф на Академията на Ferrari за млади пилоти Масимо Ривола вече не е част от Формула 1, тъй като наскоро напусна Маранело, за да оглави тима на Aprillia в MotoGP, но въпреки това той следи какво се случва в Скудерията. И сега направи интересни прогнози пред италианското списание Autosprint. А гледната му точка е

Бившият шеф на Академията на Ferrari за млади пилоти Масимо Ривола вече не е част от Формула 1, тъй като наскоро напусна Маранело, за да оглави тима на Aprillia в MotoGP, но въпреки това той следи какво се случва в Скудерията. И сега направи интересни прогнози пред италианското списание Autosprint. А гледната му точка е интересна, защото Ривола познава най-добре новия пилот на тима Шарл Льоклер от работата им в академията на италианците.

„В новия сезон във Формула 1 битката отново ще е между Ferrari и Mercedes – прогнозира Ривола. – Също като през 2018 двата тима ще си разменят инициативата, като това ще зависи основно от характеристиките на трасетата. Това, което видяхме през 2018 ме кара да мисля, че Ferrari разполагаше с всичко необходимо, за да спечели световната титла.

„Но през 2019 Mercedes ще има две сериозни предимства. Първото е, че при шампионите напрежението е на доста по-ниско ниво, няма какво да доказват. Второто е, че за Mercedes кара Люис Хамилтън – по него се ориентира целият отбор, той е изключителен пилот и в Mercedes използват това по прекрасен начин.

„Що се отнася до Ferrari, аз съм убеден, че в Маранело отново могат да създадат шампионски болид. Тимът разполага с добър пилот – Себастиан Фетел, който миналата година изпусна титлата заради собствените си грешки. Може би най-забележителната от тези грешки беше тази на „Хокенхайм”. Състезанието на „Монца” също не се получи най-доброто за него.

„Тази година Фетел ще има нов съотборник – Шарл Льоклер, който поне на теория може да дестабилизира ситуацията в тима. Но всичко ще зависи от това какви правила ще бъдат наложени вътре в отбора и как ще минат първите състезания през сезона.

„Доколкото ми е известно, Шарл не идва във Ferrari, за да е №2 на Фетел. Себастиан е голям шампион, има 4 световни титли, но през 2018 допусна няколко грешки, които имаха сериозни последствия. Заради това той се оказа в доста неловка ситуация, а и да не забравяме, че получава много пари от Ferrari, за да се бори за световната титла.

„От друга страна Шарл все още не е наясно какво означава да си пилот на Ferrari. Чака го огромно напрежение, но той ще се справи. Ако във Ferrari поне частично се постараят да го защитят от това напрежение, то няма да има проблем. Шарл е много силен психически, но много рядко се случва новакът да започне да печели победи от първия си сезон. Все пак, вярвам, че Шарл ще има шанс да побеждава.

„Не забравяйте какво стана в McLaren през 2007 година, този пример е показателен и аз смятам, че във Ferrari ще се справят по-мъдро в подобна ситуация. Тогава Рон Денис даде ясно да се разбере, че е на страната на Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо не успя да покаже напълно възможностите си. И в резултат на това световен шампион стана Кими Райконен. Във Ferrari не са забравили тази ситуация.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт