728 x 90

MCL34 трябва да осигури голяма крачка напред за McLaren

McLaren показа днес в базата си в Уокинг автомобила, с който през новия сезон ще се състезават Карлос Сайнц и Ландо Норис – MCL34. За разлика от миналата година, сега на борда на новия болид има повече спонсори, включително напълно новите Estrella Galicia и huski Chocolate, но слуховете за влизането на гиганта Coca-Cola във Формула

McLaren показа днес в базата си в Уокинг автомобила, с който през новия сезон ще се състезават Карлос Сайнц и Ландо Норис – MCL34. За разлика от миналата година, сега на борда на новия болид има повече спонсори, включително напълно новите Estrella Galicia и huski Chocolate, но слуховете за влизането на гиганта Coca-Cola във Формула 1 с британския тим не се оправдаха.

Това е вторият болид на McLaren, задвижван от двигател Renault, който трябва да позволи на тима да направи голяма крачка напред и да влезе в битката за лидерството в средата на колоната. През 2018 по-слабо от McLaren се представи само Williams, а шасито MCL33 се оказа неефективно, без достатъчно аеродинамично притискане и в някои състезания се представяше по-слабо от колата от 2017 година.

Освен новите пилоти McLaren демонстрира и нови лица в тима – от Toro Rosso дойде техническият директор Джеймс Кий, а от 1 май начело на тима ще е Андреас Зайдл, който преди това беше шеф на отбора на Porsche в световния шампионат за издръжливост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт